Veggie spreads

Wat?

BonMush salades zijn huisgemaakte spreads van Belgisch geteelde oesterzwammen. Dit beleg is kant-en klaar en ideaal om in huis te hebben voor een snelle, gezonde en lekkere lunch of apéro. Bonmush biedt veggie alternatieven aan die minstens even lekker zijn dan de klassieke variant.

Met BonMush streven we al generaties lang naar de beste smaak én de beste textuur. En dat misten we nog bij veel plantaardige alternatieven, zo vonden wij dat er nog geen lekker broodbeleg te vinden was op de markt. Onze basis : lokaal geteelde oesterzwammen. Deze zorgen voor een heerlijke portie umami. Vol en herkenbaar van smaak, maar zoveel beter voor de planeet.

Als familiebedrijf wilden we het van eerste keer goed doen en van het begin werken met een lokale grondstof (de oesterzwam). Daarnaast houden we ook rekening met de verpakking.

Hiervoor maakt BonMush gebruik van gerecycled materiaal (rPET). Wij vinden het belangrijk om te werken aan een maximale circulaire economie.

Welke soorten bestaan er?

We maken onderscheid tussen enerzijds de veggie en de vegan salades

Anderzijds tussen de vis- en de vleesopvolgers.

Zijn ze gezond?

Oesterzwammen (oyster Mushrooms) vormen omwille van verschillende redenen, de ideale basis voor ons beleg. Deze Oyster Mushrooms zijn zeer voedzaam: rijk aan eiwitten en interessante aminozuren, weinig vetten, vnl. onverzadigde, en veel vezels. Ze bevatten volop vitaminen en mineralen. Daarnaast maken we gebruik van koolzaadolie als 2e basis voor de salade. Koolzaadolie is gezond, omdat de olie rijk is aan onverzadigde vetzuren.

Caroline Vercauteren (5e generatie) was in een vorig leven apotheker. Met de nodige zorg, is ze bezig met gezonde lokale voeding.

Ze heeft de ambitie om BonMush internationaal op de kaart zetten als lekker veggie merk!

Caroline stuurt het bedrijf zoals ze met de wereld omgaat, met zorg en aandacht voor de toekomst.

“Echt lekker vega broodbeleg, MUSH better than the real deal”

Waarom beter?

De BonMush salades zijn zeer toegankelijk en een verlagen de drempel om vegetarische te eten. Wij vinden het belangrijk zo allergeenvrij mogelijk te produceren. Al onze spreads zijn lactose-, gluten- en sojavrij.

Naast het feit dat soja een allergeen is, krijgt soja steeds meer een negatieve bijklank. Daarom kiezen wij voor een duurzame, lokaal geteelde grondstof; de oesterzwam.

Sommige mensen kunnen lactose niet goed afbreken. Zij vinden bij BonMush een assortiment lactosevrije producten.

Op zoek naar glutenvrij? Dan ben je ook bij BonMush broodbeleg aan het juiste adres. Wat zijn gluten? Gluten zijn eiwitten die je terugvindt in tarwe, gerst, rogge en enkele andere granen.