Benodigdheden :
- aardappelen 400 g
- rode appel 3 stuks
- vloeibare honing
- wortelen 2 stuks
- gemengde sla 50 g
- citroen 1/2 stuk
- mosterd 2 eetlepels
- bruschetta-kruiden 1/2 zakje
- veggie witte pens 2 stuks
- olijfolie boter zout en zwarte peper
bereidingswijze
- Spoel de aardappelen en boen ze goed schoon. Schillen mag, maar hoeft niet. Snijd in blokjes van 2-3 cm en zet net onder water in een pot met een snuif zout. Kook beetgaar in 7-8 min., giet af en laat uitdampen.
- Appelmoes: schil de appels (zie tip) en snijd in stukjes van 2 cm. Schep de appelblokjes in een diepe pot en voeg er de vloeibare honing en 100 ml water aan toe. Breng aan de kook en laat zo’n 2-3 min. pruttelen. Verlaag daarna het vuur en laat dan nog zo’n 6-7 min. sudderen zonder deksel op de pot. Roer regelmatig en prak met een vork of pureestamper tot moes. Houd warm of laat afkoelen naar smaak.
- Salade: spoel de wortelen en boen ze goed schoon. Schillen mag, maar hoeft niet. Rasp de wortelen grof en meng met de gemengde sla in een kom. Pers de citroen in een ander kommetje en schep er de mosterd bij. Klop op samen met de bruschetta-kruiden en 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep onder de sla en hussel goed door elkaar.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan, verwijder het vel van de pens en bak de veggie pens gaar in de pan in zo’n 3-4 min. aan alle kanten. Haal uit de pan en houd warm. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan samen met een klontje boter en bak er de aardappelen in tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
- Serveer de pens met de gebakken aardappelen, de salade en de appelmoes.
Smakelijk!