Tortilla met veggie sea salad, zoete aardappel en zoetzure ui

⏱ 30 minuten | 🍴 2 personen

Dit is een hapje van Jelle voor BonMush.

Benodigdheden:

  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1/4 venkel
  • 1 zoete paprika
  • handje pijnboompitten
  • veggie sea salad
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels azijn (dragon,…)
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 grote tortilla’s of 4 kleintjes
  • lookpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • gedroogde tijm

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes
  2. Doe hetzelfde met de paprika en de venkel.
  3. Zet een steelpannetje op het vuur met daarin het water, suiker, zout en azijn. Laat even opkoken. Proef of de balans zoet-zuur goed zit. Voeg eventueel aromaten toe (peperbolletjes, laurier, kruidnagel, kardemon)
  4. Snijd de ui in fijne ringen, doe ze in een kommetje en giet de pekel er bij. Laat afkoelen.
  5. Bak de aardappel, venkel en paprika krokant in een scheut olijfolie. Kruid met peper, zout, look en tijm. Voeg op het einde de nootjes toe.
  6. Snijd kleine tortilla’s uit de grote (of laat ze zo) en bak die even aan in een grillpan (of gewone pan)
  7. Vul ze met het mengsel van zoete aardappel, vervolgens de veggie spread en werk af met de uitjes en wat groen van de venkel.
  8. Heb je nog sriracha in huis? Heerlijk om mee af te werken!

Ook te lezen op: themessychef.be/tortilla-met-veggie-sea-salad

This is what we used: