Benodigdheden:
- 1 kleine zoete aardappel
- 1/4 venkel
- 1 zoete paprika
- handje pijnboompitten
- veggie sea salad
- 1 rode ui
- 4 eetlepels azijn (dragon,…)
- 2 eetlepels suiker
- 100 ml water
- 1 eetlepel suiker
- 2 grote tortilla’s of 4 kleintjes
- lookpoeder
- peper en zout
- olijfolie
- gedroogde tijm
Bereidingswijze:
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes
- Doe hetzelfde met de paprika en de venkel.
- Zet een steelpannetje op het vuur met daarin het water, suiker, zout en azijn. Laat even opkoken. Proef of de balans zoet-zuur goed zit. Voeg eventueel aromaten toe (peperbolletjes, laurier, kruidnagel, kardemon)
- Snijd de ui in fijne ringen, doe ze in een kommetje en giet de pekel er bij. Laat afkoelen.
- Bak de aardappel, venkel en paprika krokant in een scheut olijfolie. Kruid met peper, zout, look en tijm. Voeg op het einde de nootjes toe.
- Snijd kleine tortilla’s uit de grote (of laat ze zo) en bak die even aan in een grillpan (of gewone pan)
- Vul ze met het mengsel van zoete aardappel, vervolgens de veggie spread en werk af met de uitjes en wat groen van de venkel.
- Heb je nog sriracha in huis? Heerlijk om mee af te werken!
Ook te lezen op: themessychef.be/tortilla-met-veggie-sea-salad