Benodigdheden :
- radijs 1/2 bussel
- wortelen 2 stuks
- volkoren broodje 2 stuks
- mosterd 1 koffielepel
- sojasaus 1 eetlepel
- sjalot 1 stuk
- augurken naar smaak
- krulpeterselie 1/2 pakje
- eikenbladsla (rood) 1/2 stuk
- BonMush vegan préparé 1 potje
- witte wijnazijn 1 el
- suiker 1 kl
- cayennepeper, snuifje zout en zwarte peper
Bereidingswijze :
- Verwijder het groen van de radijzen en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Spoel de wortel, schillen hoeft niet en snijd ze met een dunschiller in dunne linten. Pekel de groenten in 3 el water, de witte wijnazijn, suiker en een snuifje zout (zie tip). Houd opzij maar schep regelmatig eens om.
- Verwarm de oven voor op 180° C. Bak de broodjes in de oven volgens de instructies op de verpakking.
- Dressing: Meng de mosterd, de sojasaus en de appelazijn. Kruid met voldoende zwarte peper.
- Pel de sjalot en hak fijn. Hak de augurken fijn. Hak de peterselie. Scheur de eikenbladsla in grove stukken.
- Halveer de broodjes, bestrijk beide kanten met de vegan préparé en kruid met een snuifje cayennepeper. Beleg met de sjalot, de augurken en de peterselie. Besprenkel met de dressing. Serveer de toast kannibaal met de eikenbladsla en de snelle gepekelde groenten. Smakelijk!