Benodigdheden:
- aardappelen 400 g
- rode ui 1 stuk
- citroen 1 stuk
- bruschetta-kruiden
- 2 eetlepels mosterd
- platte peterselie & basilicum
- gele courgette 1 stuk
- veggie boerenworst 2 stuks
- spinazie 150 g
- satéstokjes
- olijfolie, zout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Boen de aardappelen goed schoon, schillen mag, maar hoeft niet. Snijd de aardappelen in plakjes van max. 1 cm dik en zet net onder water in een pot met een snuif zout. Kook net niet beetgaar in zo’n 7-8 min., giet af en laat uitdampen.
- Pel de rode ui en snijd doormidden. Snijd de helft van de ui in plakjes voor op je barbecuespiesjes en versnipper de rest. Pers de citroen uit boven een kommetje en meng er de rode uisnippers, de bruschetta verde, de mosterd en 3 el olijfolie onder. Versnipper de peterselie en het basilicum en schep mee onder de dressing. Kruid met zout en zwarte peper en zet opzij, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
- Snijd de courgette overlangs doormidden en snijd dan in halvemaantjes van max. 1 cm. Verwijder het vel van de veggieworst en snijd de veggieworst in plakjes van 1 cm. Steek de rode uiplakjes, de courgette en de worst afwisselend op satéstokjes en kruid het geheel met zout en zwarte peper. Maak zo 2 barbecuespiesjes per persoon.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak daarin de aardappelschijfjes tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal uit de pan, schep in een slakom en meng er de dressing en de spinazie onder. Schep goed om, zodat de smaken van de dressing goed in de aardappelen dringen.
- Verhit ondertussen opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde pan en bak er de spiesjes in tot ze gaar zijn, in zo’n 5-10 min. Draai af en toe eens om, zodat alle kanten mooi kunnen garen.
Serveer de spiesjes met de aardappelsalade. Smakelijk!