About Mush

MUSH-NEEDED PRODUCTEN voor iedereen OP ELK MOMENT

Wij @BonRill vinden dat we het makkelijker moeten maken om vegetarisch te eten. Of het nu om volwaardige vegetariërs gaat of om mensen die minder vlees proberen te eten – de zogenaamde flexitariërs – lekker, gezond eten moet voor iedereen toegankelijker worden. Daarom begon BonRill met het kweken van onze oesterzwammen (oysterMUSHrooms) als basis van al onze vlees- en visvervangende producten. We zien ze niet eens als vleesvervangers, maar als heerlijke, planeetvriendelijke producten voor wie dan ook. Aangezien ons verhaal groeit als een zwam, werden we geconfronteerd met onze naam. BonRill vega werd BonMush.“Onze missie is om meer mensen te laten genieten van heerlijk vegetarisch eten.”

– Caroline / BonRill

Ons erfgoed

BonRill is een Belgisch 🇧🇪  bedrijf dat zo’n 130 jaar geleden werd opgericht door Moeder Emérence en sindsdien is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat vijf generaties teruggaat. De stichtende dame was een slager, echtgenote en moeder van twee kinderen; het combineren van al die rollen werd 130 jaar geleden als zeer modern beschouwd. Nu wordt BonRill geleid door een andere leading lady Caroline Vercauteren, die getrouwd is met de achterkleinzoon van moeder Emérence en moeder van twee kindjes.

MUSH-Ready voor verandering

Het was Caroline die BonRill van de traditionele slagerij naar een vega(n) producerende & future-proof bedrijf bracht. Dit klinkt nogal radicaal, wat het ook was, maar het is heel logisch. De wereld evolueert en mensen worden zich er steeds meer van bewust dat het dagelijks eten van vlees de klimaatverandering beïnvloedt. Wie kan er nu beter goede vleesvervangers bedenken dan een slagersfamilie die alle kennis in huis heeft om lekkere worsten, spreads en rillettes te maken? BonRill zette opnieuw een grote stap om de wereldwijde impact te verminderen door te kiezen voor lokaal geteelde oesterzwammen. Omdat de meeste vleesvervangers worden gemaakt van soja, tofu, seitan, die allemaal van over de hele wereld moeten worden ingevlogen, besloot BonRill om BonRill-producten te maken op basis van alleen oesterzwammen. De oesterzwam is milieuvriendelijk omdat hij lokaal wordt verbouwd en zich voedt met voedselverspilling van koffie en brouwerijen. Je kunt oesterzwammen zelfs verticaal kweken, dus grote agrarische ruimtes zijn niet nodig. Verder ondersteunt BonRill boeren bij hun inspanningen om de overstap van dier naar groente te maken.

Aangezien ons verhaal groeit als een zwam, werden we geconfronteerd met onze naam.

BonRill vega werd BonMush en wij zijn er voor de vegetariër, veganist & flexitariër.

Op basis van lokaal geteelde oesterzwam. Veggie is for everybody.